SEATTLE | 23/09/2019 | 05:13

Seattle-Budapest Grunge Magazin

Slowmesh: Something New – Klippremier a Grungeryn!

Szerző:

Szinte napra pontosan másfél évvel ezelőtt, 2017. május 6-án jelent meg a Slowmesh nagyszerű bemutatkozó albuma, a Something New. A hazai zenei oldalak egyöntetűen pozitívan fogadták a kiadványt, többek között a Grungery szerzőinek év végi listáira is felkerült a kilencvenes évek második felének zenei hatásaiban lubickoló, mégis egyedi hangvételű anyag. A lemezhez készült első klipek, a Masterpiece és a Tenessee Shootout egyaránt a Grungeryn debütáltak, most pedig itt a harmadik videó, a Something New címadó dalára. Klippremier a Grungeryn!

Slowmesh – Something New

Something New

A Slowmesh bemutatkozó lemezének kritikájában azt írtuk a dalról, hogy “Az utolsó, a zenekar ars poeticáját közvetítő, hihetetlenül hangulatos, egy agárdi whiskey-s jammelés során született címadó dalban, a Something New-ban, újra ott van a grunge, a verzék Seattle-, a refrének enyhén Stone Temple Pilots-hatásúak (bár a dal munkacíme slow-Tool volt), a szöveg egy bizonyos része (“you make always searching for a better view”) pedig visszautal a VL45 lemez utolsó dalára, az A Better View-ra.”

Ez nem csak jól hangzik, de a dal keletkezésével kapcsolatban is többé-kevésbé helytállónak bizonyultak az információink.

“Annak idején, amikor a Something New dalait írtuk, elvonultunk a gárdonyi alkotóműhelyünkbe, ahol minden napra ki volt tűzve egy nagy adag munka. Az egyik fárasztó, de eredményes nap után kissé már lelazulva, enyhén italos állapotban elkezdtünk jammelni. A felvétel persze forgott, “ki tudja”-alapon. Másnap, amikor gyűrötten felébredtünk, rémlett, hogy volt tegnap valami rögtönzött szeánsz. Visszahallgattuk a felvételeket és rájöttünk, hogy ez marha jó! Olyannyira megszerettük a dalt, hogy ez lett a lemezünk záró tétele, és egyúttal címadója is” – meséli nevetve Szabó Dávid, a Slowmesh frontembere.

A kliphez felhasznált képsorok egy része még tavaly készült New Yorkban, Dávid csinálta őket nyaralás közben. A műtermi felvételekre idén októberben került sor Kőbányán, Süle Tamás és Bánáti Tamás vezetésével. A klipben a két világ – Amerika és Budapest – mosódik össze, egy sajátos elegyet alkotva.

Közelgő lemez, közelgő koncert

A Slowmesh november közepén újra stúdióba vonul. A zenekar egy új dalt fog rögzíteni, ami a készülő második lemezük előfutára lesz. A felvétel a neves amerikai hangmérnök-producer, Beau Hill által újrakevert két első lemezes dal, a One Direction Way és a Low’n’Slow társaságában fog megjelenni egy háromszámos kislemez formájában. Élőben december 30-án lehet elcsípni a srácokat Budapesten, az Analog Music Hallban, a Hot Beaver vendégeként.

___

Slowmesh online:

Web
Facebook
Instagram
___

Slowmesh a Grungeryn:

Slowmesh: Masterpiece – Dal- és klippremier a Grungeryn!
Beast Mode-ba kapcsolva – Slowmesh: Something New (2017)
Slowmesh: Tennessee Shootout – Klippremier a Grungeryn!

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

*

Legutolsó Dal

A LAP TETEJÉRE