GRUNGERY

Seattle-Budapest Grunge Magazin | Alapítva: 2015-ben | Alapító: Pintér Miklós

Rólunk

A Grungery

A Grungery – Seattle-Budapest Grunge Magazin a Pacific Northwest zenei kultúráját kutató, valamint az ott tevékenykedő helyi művészek, és a hatásaikból táplálkozó magyar zenekarok múltjával és jelenével foglalkozó online médium.

Misszió

A Grungery 2015. március 2-án azzal a céllal indult el, hogy a „grunge” néven megismert, seattle-i központú művészeti mozgalom magyarországi rajongói számára tartalmat szolgáltasson, és a kapcsolódó hazai előadók számára megjelenési felületet biztosítson. A magazin alapítója és főszerkesztője Pintér Miklós.

A Grungery-szimbólum

A Grungery név a „grunge” és a „Hungary” szavak laza kombinációjából jött létre. A magazin logója Seattle és a helyi zene játékos ötvözete. Megjelenik benne a Space Needle játékos verziója, a csillag, mint amerikai jelkép (stars and stripes – csillagok és csíkok) és mint a Mother Love Bone Stardog Championjának szimbóluma, valamint a jellemző seattle-i időjárás, az eső.

A Grungery Seattle-ben

Az Grungery tengerentúli ismertségét és elfogadottságát jelzi, hogy olyan seattle-i művészek vagy hozzájuk kapcsolódó személyek fogadták el interjú felkéréseinket, mint Mark Arm és Steve Turner (Mudhoney), Jack Endino (producer, többek között a Skin Yard és a Sky Cries Mary gitárosa), Chris Hanzsek (a C/Z Records alapítója), Jeff Angell (Walking Papers), Kevin Martin (Candlebox), Toni Wood (Andy Wood édesanyja), Matt Vaughn (az Easy Street Records tulajdonosa), Warrel Dane és Jim Sheppard (Nevermore), Alain Johannes vagy Larry Reid (a U-Men menedzsere).

Pintér Miklós
Grungery.hu

HG5A1900bw