GRUNGERY

Seattle-Budapest Grunge Magazin | Alapítva: 2015-ben | Alapító: Pintér Miklós

BREAKING! | A Slogan lesz a Nomad budapesti koncertjének exkluzív vendége!

Valószínűleg az év eddigi legfontosabb és legexkluzívabb hazai koncertjére kerül sor a budapesti Showbarlangban, április 29-én. A Nomad lemezbemutató turnéjának fővárosi állomásán a körút állandó vendége, a Karmapirin mellett színpadra lép az új felállással először látható, legendás-kultikus art-rock zenekar, a Slogan is. A nem minddennapi eseményt ajánljuk a Grungery olvasóinak.

Slogad Nomad, Slogan. Márványmenyasszony, Előbújhat minden Állat.

Nomad

A Nomad a nagyszerűen sikerült, tavalyi Márványmenyasszony című lemezével járja az országot (a kiadványról mi is írtunk itt). A turné április 29-én érkezik meg Budapestre, a Showbarlangba. Az elmúlt egy évben jó pár zenei jelölést – HangSúly Zenei Díj, Fonogram – Magyar Zenei Díj és Petőfi Zenei Díj – begyűjtöttek Cicóék, és az újabb klipek mellett további rádiós meglepetéseket is várhatunk a Sajnálom című dallal országos ismertséget szerző zenekartól.

A Nomad két korábbi Bedlam zenészének, Jánosi Cicó Szabolcsnak és Újvári Péternek, április 29-e méltó folytatása lehet a Slogannal közös, ’90-es évekbeli történetnek. A Sun Clubos fellépések, a megszokottól eltérő, kategóriagyilkos zene és szövegvilág, az előremutató megközelítés mind-mind olyan szellemi közösséget teremtett számukra, ami talán a mai napig is egyedülálló a magyar undergroundban, és amit a színpadra lépő zenészek személye miatt, valamennyire talán ismét sikerül majd megidézni.

Ha akkor ott voltál, most is itt a helyed!

Slogan

A Slogan zenekar 1989-től, 1994-ig volt aktív a magyar zenei színtéren. Cicóék akkori bandájával, a The Bedlammel együtt, meghatározó, kultikus jelenségei voltak a ’90-es évek első felében, a magyar underground zenei kultúrának.

A Slogan 2015-ben újjáalakulva – új énekessel és basszusgitárossal – kezdte meg egy friss lemezanyag munkálatait, amely egy évvel később, egészen pontosan 2016 decemberében meg is jelent, „Előbújhat minden Állat” címmel. A dalok a korábbiakkal ellentétben most magyar nyelven íródtak.

Ez a koncert az első, a zenekar életében az újjáalakulás óta, így joggal nevezhetjük „Slogan zenekarbemutató” koncertnek. Elhangzik az új anyag majdnem teljes egészében, és néhány régebbi dal is meglepetésként.

Karmapirin

A Karmapirin zenekar a nyíregyházi Szüret Alkotóműhely vezető zenekara. A most 4 éves formáció az elmúlt években több átalakuláson ment keresztül. Korábban Mankó Éva és Oláh Ibolya is énekelt a zenekarban, 2014. nyarától Szakos Andrea tölti be a frontember szerepét. A tiszavasvári lány a Megasztár 6. szériájában Radics Gigivel párbajozott a győzelemért, végül előkelő második helyezést ért el. Az énekesnő dalszerzőként és szövegíróként is dolgozik.

A Karmapirin szerepelt már a Magyar Rádió MR2 Akusztik című műsorában, az A38 hajón felvett koncertjét többször közvetítette a Petőfi TV, 2014-ben Nyíregyháza városát képviselte a budapesti Magyar Dal Napja elnevezésű rendezvényen, évente több mint 30 koncertet ad az ország klubjaiban és fesztiváljain, határon túli fesztiválok rendszeres fellépője. A zenekar a Kowalsky meg a Vega produkció hivatalos előzenekara (2014, 2016).

A banda jelenleg a 2017-ben megjelenő első lemezén dolgozik, a Tankcsapda és a Kowalsky meg a Vega lemezeit is jegyző debreceni hangmérnök páros producerkedése mellett.


 

Koncertinfók

 

NOMAD, SLOGAN

+ vendég: Karmapirin

 

Időpont: 2017. április 29., szombat

Helyszín: ShowBarlang, Budapest

 

Menetrend:

19:00 kapunyitás
20:00 – 20:40 Karmapirin
21:00 – 22:00 Slogan
22:30 – 00:00 Nomad

 

Belépő: 1500 Ft/2000 Ft
Elővétel: https://tixa.hu/nomad_showbarlang
————————–————————–————
MEGKÖZELÍTÉS
Cím: 1095 Budapest, Soroksári út 58.
Villamos: 1, 2, 24, 51
Busz: 23, 54, 55, 103, 179
Éjszakai: 901, 937, 918, 979, 923 (ez a telep előtt áll meg, keresztülmegy a belvároson: körút stb.)
Hév: H6, H7 (csepeli és ráckevei)

 

A klub megközelítése: a Művészetek Palotájával szembeni park mögött van a Vágóhíd főbejárata, azon belül egyenesen a nagy toronyig kell menni és már látod is az aljában a ShowBarlangot

 

Bővebben