GRUNGERY

Seattle-Budapest Grunge Magazin | Alapítva: 2015-ben | Alapító: Pintér Miklós

Diabolus In Musica: Ørdøg-akusztik | EP-premier a Grungery-n!

2019. március 18-án, azaz a mai napon hivatalosan is megjelenik a Diabolus In Musica: Ørdøg-akusztik című albuma. A formációt az Ørdøg-énekes Vörös András és az Ørdøg-gitáros Nagy-Miklós Péter mellett Bokodi Bálint (ének, hegedű), valamit Korpos Lajos (gitár) alkotja. Az EP-re az anyazenekar három szerzeményének akusztikus változata mellett az Isten Háta Mögött Tavaszi nemződüh című klasszikusának átdolgozása is felkerült. Az exkluzív kiadványról, és a szintén a Grungery-n debütáló Kitalálhatnád klipjéről Vörös András mesélt a Grungery-nek.

 Részlet a Kitalálhatnád klipjéből

A Diabolus In Musica megalakulásáról

„Ahogy azt már többször meséltük, az egész úgy kezdődött, hogy tavaly júniusban Csepelyi Adrienn megkérdezte, nincs-e kedvünk pár számot eljátszani a Belemenés című könyvének bemutatóján. Akusztikusan. Elsőre el sem tudtuk képzelni, hogy mi sül majd ki belőle, valószínűleg éppen ezért vállaltuk el. És megtetszett annyira, hogy később lett belőle pár további fellépés is, most meg egy négyszámos EP, három Ørdøg-dallal, meg egy Isten Háta Mögöttel” – vágott bele a frontember a zenekar megalakulásának körülményeibe.

Az Ørdøg eddig megjelent két lemeze – Tíz fekete dal (2016), Sötétanyag (2017) – tele van akusztikus verzióért kiáltó, slágeresebb darabokkal. A dalválasztásnál lett volna miből meríteni, a formáció mégsem a nyilvánvaló számokat mellett tette a voksát.

„Az IHM-et szerintem nem is kell magyarázni, aki tudja, tudja, aki meg nem, hallgassa meg, és tudni fogja. Az Ørdøgnél pedig arra gondoltunk, hogy hagyjuk a “slágereket”, azok elvannak enélkül is. A fellépéseken persze játsszuk azért a Keringőt, Natasát, 100×100000-t, de felvenni azokat ráérünk később is. Most, elsőre inkább olyanokhoz akartunk nyúlni, amik enélkül talán elsikkadtak volna” – magyarázta András.

Az Ørdøg-akusztik EP dalai: Portador De Luz

„A Fényhozó – az első szám, amit pár hete már kitettünk a YouTube-ra – hangosan is állandó koncertdal, de klipet abban a verzióban valamiért nem kapott, így viszont végre igen. A Portador De Luz cím az eredeti spanyol tükörfordítása, a felvételek alatt volt ez a munkacím, mert ez az átdolgozás egy kicsit latinos lett, aztán végül így is hagytuk” – mesélte a február végén debütáló, első hivatalos Diabolus In Musica videóról az énekes.

Óriás leszel, Kitalálhatnád

„Az Óriás leszel és a Kitalálhatnád pedig egy-egy olyan dal az első, illetve a második Ørdøg-lemezről, amik eddig nem voltak annyira fókuszban, itt meg húzódalok lettek, és ennek nagyon örülök. Az utóbbi kapott egy kis videót is, ezt ugyanúgy Magyar Dániel készítette, mint a Portador De Luzt vagy a hangos Ørdøgnek a 100×100000-t, a Sátántangót és a Lángolj!-t” – tette hozzá a frontember.

Különleges borító

A Diabolus In Musica első EP-jéhez egészen különleges vizuális megjelenést találtak ki Vörös Andrásék.

„A CD borítója színezős, pontösszehúzós labirintusos foglalkoztatófüzetke, ami szerintünk elég vicces, és nyilván innen jött a Kitalálhatnád videójának rejtvényújságos koncepciója is. A CD tokjába betettünk egy ceruzát is, de én azt javasolnám, hogy inkább filctollal dolgozzon az, aki tényleg nekiáll megfejteni és kiszínezni” – vázolta nevetve a kreatív lehetőségeket András.

 A Diabolus In Musica: Ørdøg-akusztik EP különleges borítója

Limitált példányszám

„A CD-ből első körben 100 darab kézzel számozott példány készült – ennek a fele már gazdára is talált előrendelésben – utána lesz még 200 darab nem számozott, és valószínűleg több nem. Megvásárolni a popshop.hu-n lehet, és a mai naptól, március 18-tól már postázódnak is” – fűzte hozzá a fizikai formátumok limitált mennyiségével kapcsolatban a frontember.

___

Bővebben