GRUNGERY

Seattle-Budapest Grunge Magazin | Alapítva: 2015-ben | Alapító: Pintér Miklós

Pearls Of Long Loved Years: Gift | Dalpremier a Grungeryn!

Szinte a semmiből bukkant fel a Pearls Of Long Loved Years zenekar, a Polly Is Deadből, a Bálnalovasból és a Napok Romjaiból jól ismert Polonkai Tamás új bandája. A hazai grunge egyik legkiemelkedőbb zenésze hosszú idő után állt újra frontemberként a mikrofon mögé. Tamás egy rövid interjú keretében pár gondolatot is megosztott velünk a bandáról és az új kezdetről. A Pearls Of Long Loved Years első dala itt debütál nálunk, a Grungery-n!

pearls of long loved years Pearls Of Long Loved Years

Mit kell tudni az új formációról, kik alkotják a zenekart?

Mészáros-Komáromy Dénessel (Bálnalovas, Slowmesh) és Kleinheincz Zoltánnal (Bálnalovas, Doomsday Funk) már nyolcadik éve zenélünk együtt, és nagyon összeforrott kis csapatot alkotunk. Ehhez az egységhez csatlakozott Pap Dávid „Page” (Dereng, Doomsday Funk), aki dobolt még a Grand Mexican Warlockban, és segédkezett Isten Háta Mögött koncerteken is. A Jósolni bélbőlt általában ő dobolta, mikor Hortobágyi kijött billentyűzni. Page játéka egy új dimenziót nyitott számunkra, és sokat hozzátett a bemutatkozó dal végleges formájához.

Az idejét sem tudom, hogy mikor énekeltél utoljára.

Egészen pontosan 18 év után álltam újra a mikrofon mögé. Az 1999-es Sziget Fesztiválon, még a Polly Is Dead tagjaként voltam utoljára teljes értékű énekesként jelen. Most újra teljes értékű frontemberként térek vissza a zenekarunk élére. Már nagyon várom, hogy koncerten is játszhassuk az új dalokat!

A rövid, egyszavas zenekarnevek időszakát éljük, ti mégsem azt az utat választottátok. Miért pont Pearls Of Long Loved Years lett a formáció neve?

A név a bemutatkozó dalunk, a „GIFT” szövegéből jött. És van benne egy kis meglepetés is, de ezt azt gondolom nem lesz nehéz kitalálni! (nevet) A szám pedig életünk egyik legfontosabb ajándékáról, a háláról szól.

A Gift itt debütál nálunk, a Grungery-n, talán nem véletlenül. A dal a ’90-es évek seattle-i bandáinak munkáit idézi egy rád jellemző dallamvilággal. Jól érzem az irányt?

A bemutatkozó dalban sikerült integrálni az eddigi munkáim legjavát, nagyon büszke vagyok rá! Mire is gondolok? A Polly Is Dead „feelingjére”, a Napok Romjai „súlyára”, a Bálnalovas „spiritualitására”, illetve az akusztikus dolgaim „szépségére” is, és úgy, hogy mégis sikerült valami teljesen újszerű dolgot alkotnunk, hála a zenész társaim kreativitásának! (nevet) A felvételek nagyon jó hangulatban teltek, életünk egyik legjobb stúdió élménye volt, és reményeim szerint ez tükröződni is fog a felvételen. Már nagyon várom, hogy élőben is játszhassuk az új dalokat.


Pearls Of Long Loved Years

Polonkai Tamás – ének
Mészáros-Komáromy Dénes – basszusgitár
Kleinheincz Zoltán – gitár
Pap Dávid „Page” – dob

Bővebben