GRUNGERY

Seattle-Budapest Grunge Magazin | Alapítva: 2015-ben | Alapító: Pintér Miklós

Call Me A Dog: Grungery Goes To Inglewood

Frenkie Hollywoodba, a Grungery meg Inglewoodba megy. Meg Seattle-be. És Twin Peaksbe is. Sok olyan dolog fog történni, ami a Grungery tartalmi szempontjából egészen biztosan érdekes lesz szerző, és olvasó számára is. De akár azt is kérdezhetném, hogy mi a közös a Temple of the Dogban, a Candleboxban, a Jeff Angell’s Staticlandben, a Posiesban, Maynard James Keenanben és Kim Thayilban? Pintér Miklós írása.

temple-of-the-dogTemple of the Dog (2016) – Kép: TOTD Facebook

Sűrű két hét előtt áll előttem.

Amikor ezeket a sorokat olvassátok, már valószínűleg a repülőgépen ülök, útban Los Angeles felé. A szállásom West Hollywoodban, a Sunset Boulevardon lesz. Számos legendás rockmulató található arrafelé, egészen pontosan a városrészt átszelő út Sunset Stripként emlegetett részén: a Wishkey A Go Go, a Viper Room, a Rainbow Bar (a nem régen átadott Lemmy szoborral), a Roxy Theatre és a Guns N’ Roses reunion kapcsán mostanában sokat emlegetett Troubadour is.

Nagy glam rock központ volt ez mindig is, de azért Poison póló nem lesz rajtam.

Valójában Inglewoodba tartok.

Inglewood már nem Los Angeles része, viszont ott található a Forum, a Los Angeles Lakers kosárlabdacsapatának csarnoka. Nagyjából 17.000 ember fér be oda az NBA meccsek idején. Koncertekre nem tudom, hogy mennyi, valószínűleg ennél is több. Arrafelé a színpad mögött is eladják a jegyeket, plusz ezen felül ott van még a küzdőtér is.

2016. november 14-én, 19:00-kor kinyitják a kapukat.

Már órákkal korábban ott fogok toporogni.

A színpadon Chris Cornell, Jeff Ament, Stone Gossard, Mike McCready és Matt Cameron, Boom Gasparral (Pearl Jam billentyűs) kiegészülve.

Temple of the Dog.

Még leírni is libabőr.

Aztán irány észak.

A legutóbbi seattle-i utazásomról még mindig maradt fel nem dolgozott, meg nem írt anyag, de egyrészt sokból lesz még cikk, másrészt pedig már nem csak a blog számára készítem őket.

Hihetetlen, hogy ebben a két hétben milyen programok lesznek a városban.

Candlebox/Jeff Angell’s Staticland koncert a Neptune Theatre-ben.

Posies buli ugyanott.

Két Temple of the Dog fellépés a Paramountban, amikre ugyan az előzőekkel ellentétben nincs (még?) jegyem, de ki tudja. Próba, szerencse. Én mindenesetre ott leszek időben mindkét napon a színház előtt.

Aztán újra ellátogatok North Bendbe, a Twin Peaks forgatási helyszínére.

Legutóbb hihetetlen körülmények között futottunk ott össze Warrel Dannel és Jim Shepherddel (Nevermore/Sanctuary ugyebár). Most, hogy magyarul is kijött a Twin Peaks titkos története című Mark Frost könyv, talán még több érdekességet megtudhatunk a sztori háttérről, a közelgő harmadik évad előtt. Az elmúlt hónapokban sok-sok érdekes dolog történt arrafelé. Remélem, hogy a helyiek most is szívesen fognak mesélni.

Úgyhogy North Bendből is várható interjú.

Lesz Seattle-ben egy könyvbemutató is.

Nem volt rá könnyű jegyet venni, de csak összejött.

A University of Seattle egyik előadótermében Maynard James Keenannel, a Tool/A Perfect Circle/Puscifer énekessel beszélget majd Kim Thayil, a Soundgarden gitárosa. Maynard dedikálni is fogja a frissen megjelent önéletrajzi kötetét, és kérdezz-felelek is lesz a közönséggel a színpadi társalgás végén.

Ha van olyan kérdésetek, amit szívesen feltennétek – kivéve persze, hogy mikor jelenik meg az új Tool lemez -, akkor írjátok meg a Facebook poszt alá kommentben, megígérem, hogy a legjobbat fel fogom tenni Maynardnak!

És persze bízom abban is, hogy egy rövid Kim Thayil kontakt is összejön.

puscifer November 19. Seattle, WA Kane Auditorium SOLD OUT
Moderator: Kim Thayil (Soundgarden)

Sok zenészt, producert, stúdiót, menedzsert, és számtalan grunge-kötődésű, fontos embert megkerestem, és kaptam is visszajelzéseket – egyelőre maradjon titok, hogy kiktől -, és biztosan állíthatom, hogy olyan bennfentes anyagok fognak születni, annyi eddig soha nem hallott sztori fog a dologból kijönni. A következő két hétben a Facebookon real time-ban (kilenc órával korábban van arrafelé) jelentkezem a történésekkel. Aztán ha hazaérkeztem, jöhetnek a beszámolók, a videók, az interjúk, meg a „kilátástalanul hosszú/nyomasztó/totálisan érdektelen anyagok”.

Úgyhogy kizárólag ennek tudatában tartsatok velünk!

Pintér Miklós

Bővebben