GRUNGERY

Seattle-Budapest Grunge Magazin | Alapítva: 2015-ben | Alapító: Pintér Miklós

Fish!: Pozitív – Klippremier a Grungery-n!

Május 1-jén jelenik meg a Fish! legújabb lemeze, Pozitív címmel. A népszerű hazai pop punk rock és tiszteletbeli grunge banda hatodik albumának címadó dala és annak klipje itt debütál a Grungery-n!

A Fish! legutóbb 2020 januárjában jelentkezett a négyszámos, Nem jó, de nem is tragikus című EP-vel. Azóta sok minden történt a világban, ez pedig az új dalokra is rányomta a bélyegét: a szokásos punk rock buli-himnuszok mellett lesznek olyan számok, amelyekben a szövegek a korábbiakhoz képest kicsit keserédesebbek lettek. A megjelenés formátuma ismét más lesz: a Sav egy bankkártya alakú pendrive volt, a Konzerv egy konzerves dobozba zárt minidisc, az Idő van album egy szép digipack CD-n, a Felemás pedig csak streamen jelent meg. De mi a helyzet a Pozitívval?

„Tízszámos új lemez jön május 1-jén, Pozitív címmel. Kedvcsinálónak itt a címadó klipje, amit Dáci készített, ezzel vesszük fel a fonalat. A lemez exkluzív, spéci bakeliten jelenik meg, rajta bónuszként a tavalyi Nem jó, de nem is tragikus kislemez dalaival. Hogy mitől exkluzív, illetve hogy mikortól előrendelhető, azt a következő klipnél eláruljuk. A május elsejei lemezmegjelenés sem lesz szokványos, de ez is hamarosan kiderül” – mesélte Kovács Krisztián a Fish! frontembere.

A klippel és a lemezzel kapcsolatban egy gyors GY.I.K-et is sikerült összeállítanunk Krisztiánnal, amiből kiderül, hogy:

  • igen, direkt recseg-ropog, mint a szar és ezért ez a klip
  • igen, lesznek hosszabb számok is
  • a kilencvenes évek vibe-ja fellelhető lesz a lemezen
  • a Lukin a legjobb Pearl Jam-dal és meghatározó volt a dal írásánál

Így pedig, az énekes-gitárosnak köszönhetően ebben a cikkben is leírhattuk, hogy Pearl Jam. Köszönjük!

Tessék, a dal pedig itt van, nagy hangerővel érdemes meghallgatni és sokszor:

Bővebben