GRUNGERY

Seattle-Budapest Grunge Magazin | Alapítva: 2015-ben | Alapító: Pintér Miklós

CLUE: Improper Eternity – Dalpremier a Grungeryn!

December 14-én jelenik meg a budapesti CLUE Intrinsic című új nagylemeze. A psychedelic-grunge halmazba sorolható trió Improper Eternity dala itt és most debütál, a Grungeryn.

2018-ban jelentekeztt utoljára kiadvánnyal a CLUE. A banda azt tervezte, hogy ahogyan a 2012-es indulás óta minden második évben, 2020-ban is kijönnek majd egy új anyaggal, de a Covid közbeszólt. Azóta néhány fellépésük mellett lement egy közönség nélküli koncertjük a Kulisszák mögött az A38 hajón című műsor keretében a Petőfi TV-n, a banda pedig a halkabb időszakot kihasználva folyamatosan érlelgette, csiszolgatta legújabb dalait – trióban.

A zenekar a 2016-os SunCult lemezt követően vált háromtagúvá, és kezdett el egy gitárral dolgozni. Az Intrinsic dalai már ebben a felállásban íródtak, ennek köszönhetően a zenekar állítása szerint „a korábbiaktól sokkal nyersebb, direktebb, keményebb anyag született”.

Snopper Kiss Péter gitáros-énekes, Nedoluha György basszusgitáros és Erdei Attila dobos elsősorban a lemez sokszínűségét emeli ki, azt pedig már mi tesszük hozzá, hogy szerencsére Alice in Chains-hatásokban sincs hiány az albumon.

„A prog bandák hangulatiságától a hard rock dallamosságán és a grunge borultságán át a death metálos zúzásig sok minden történik a lemezen, ami korábban nem volt ránk jellemző. Meg akartuk haladni magunkat és úgy érezzük, sikerült is kilépni az árnyékunkból” – mondják az idén megalakulásuk tizedik évét ünneplő CLUE tagjai.

A zenekar új lemezének első dala, a Solidification, november 23-án debütált a HammerWorld magazin online felületén, a második felvétel pedig itt hallgatható meg először, a Grungeryn.

„Az Improper Eternity a lemez zeneileg talán legkönnyedebb tétele. Egyszerre kemény és szellős riffelés, bólógatós groove, valamint sok vokál jellemzi. Régóta szerettem volna egy dalt, amely egyből az ének belépésével kezdődik, minden zenei előjáték nélkül, lényegre törően, csupán azért, mert ilyet még nem csináltunk” – mondja Snopper Kiss Péter, a CLUE énekes-gitárosa.

A teljes anyagot a metal.hu teszi majd elérhetővé a nagyközönség számára.

A lemez borítóját Havancsák ‘Hjules’ Gyula készítette.

__

Ez pedig a Solidification videója:

___

A CLUE Instrinsic című új lemezének borítója:

___

Bővebben