GRUNGERY

Seattle-Budapest Grunge Magazin | Alapítva: 2015-ben | Alapító: Pintér Miklós

Itt az új Pearl Jam-dal: Get It Back!

Mától az online felületeken is elérhető a Pearl Jam új dala, a beszédes című Good Music To Avert The Collapse Of American Democracy – Volume 2 válogatásalbumra ajándékozott Get It Back.

Pearl Jam – Get It Back (2020)

A dal már október 2-án is megjelent egy Bandcamp-felületen, de csupán egyetlen teljes napig volt elérhető és megvásárolható. Emiatt persze az életüket a való világban élő és nem folyamatosan a közösségi média felületek állandó vizslatásával töltő Pearl Jam rajongók egy része simán lemaradt, és a fórumokon pánikszerűen keresésbe kezdett a dal után.

A probléma ma, vagyis október 11-én oldódott meg, miután a zenekar végre a Spotifyon, az Apple Musicon, a YouTube-on és még ezernyi streaming felületen elérhetővé tette a felvételt.

A 3 perc 41 másodperces Get It Back szövegét és a zenéjét Matt Cameron szerezte. Ha a dobos-zseni inkább szimpatikus, mint földrengető, 2017-es Cavedweller című szólólabumából indulunk ki, akkor akár tipikus Cameron-dalnak is nevezhetjük a felvételt.

Az alábbiakban meg is lehet hallgatni.

A Get It Back megjelenésénél is érdekesebb, hogy nem sokkal a megjelenés után már fel is került a YouTube-ra Mattnek, a „megmutatom, hogy az összes Pearl Jam dalt el tudom játszani és azt is, hogy kell” önkéntes misszionáriusának videója arról, ahogyan a Get It Backet is el tudja játszani.

A Good Music To Avert The Collapse Of American Democracy válogatáslemez első része egyébként még szeptember 4-én jelent meg hasonló, egynapos megvásárlási lehetőséggel és mivel nagy volt az öröm szerte az Egyesült Államokban, jöhetett gyorsan a második rész is! Azon a kiadványon 40 dal szerepelt, ezen pedig szerény 77. A Pearl Jam örülhet, mert egyből a második pozícióba kerülhetett, rögtön a nagy gyerekkori idol és példakép, David Byrne után.

A kompiláción szintén feltűnő Pearl Jam gitáros, Stone Gossard Near című szólódalára viszont csak az 57-es rajtszámot oszották rá, de legalább október 10-től már az dal is hivatalosan elérhető lett.

Csak már végre lennénk túl november 3-án.

Bővebben