GRUNGERY

Seattle-Budapest Grunge Magazin | Alapítva: 2015-ben | Alapító: Pintér Miklós

Walking Papers: Divine Intervention – itt az új dal!

2021. február 5-én jelenik meg a Walking Papers legújabb nagylemeze, The Light Below címmel. Az album felvezetéséhez a What Did You Expect? és a Value of Zero után elkészült egy harmadik klip is, a 12 perc 30 másodperces Divine Intervention című dalhoz. David Lynch-hangulat az esős, seattle-i éjszakában!

Walking Papers: Divine Intervention

A Classic Rock Magazin online felületén debütált csütörtök este a Walking Papers legújabb dala és videója, a Divine Intervention (Isteni beavatkozás). A 12 perc 30 másodperc hosszú, epikus dal a nagylemezen két különböző tételként (Divine Intervention, Stood Up On The Gates Of Heaven) fog szerepelni.

Lynch-hangulat

A klipet Seattle ipari negyedében forgatták (rendezők: Cory Ingram, Konstantin Komarov és Bob Wayne), nem messze Jeff Angell otthonától. A kisfilm nehezen lehetne ennél jellemzőbb a hűvös, sötét, esős atmoszférájával, valamint a kilencvenes évek klipjeit, és David Lynch filmjeit idéző beállításaival és megoldásaival. (Talán nem túlzás azt állítani, hogy senki sem tudja jobban az esőt zenei hangokból, hangulatokból leírni, mint a seattle-i zenészek. Lásd még a Queensryche Della Brown című dalát az Empire-ről. A Rain When I Die-ról nem is beszélve.)

A grunge-os, blues-os, lassan hömpölygő felvétel vezérmotívuma a folyton előkerülő mágikus gitárdallam, amire Jeff a következő, hátborzongatóan szomorú szöveget énekli: „Hold my feet to the fire / Throw my carcass to the crows / Save the sermon for the choir / ‘Cause I already know / I told my troubles to the wind / And I’ve made myself clear / I need some divine intervention / But you won’t interfere”

Stone Temple Papers

Érdekesség, hogy a felvételhez annyi jó témát és énekdallamot írt Jeff és Ben Anderson, hogy egyiket sem volt szívük kidobni, inkább úgy döntöttek, nem szelektálnak, felhasználják mindet. A dalban hallhatjuk Dean De Leót, a Stone Temple Pilots gitárosát is, akivel a 2019-es közös európai turné során barátkoztak össze Angellék.

Az új Walking Papers-lemez The Light Below címmel február 5-én jelenik meg. És ha csak az eddig megismert dalokból (I Belong To You, Trophy Wives, What Did You Expect?, Value Of Zero, Divine Intervention, Stood Up On The Gates Of Heaven) indulunk ki, akkor nem nehéz megjósolni, hogy az év egyik legfontosabb és legjobb kiadványára számíthatunk!

Bővebben