GRUNGERY

Seattle-Budapest Grunge Magazin | Alapítva: 2015-ben | Alapító: Pintér Miklós

Big Game Hunters: Dream Girl – Új dal a korábbi Pearl Jam és Candlebox tagok zenekarától!

Saját bevallása szerint is karácsonyi ajándékként, december 25-én jelentette meg legújabb dalát a Pearl Jam eredeti dobosát, Dave Krusent, a Candlebox jelenlegi basszusgitárosát, Adam Kuryt, valamint Gino D’Cafango színészt egyaránt a soraiban tudó Big Game Hunters.

Dave Krusen, a Pearl Jam eredeti dobosa 1997-ben szállt be először a Candleboxba, Scott Mercado (lásd később többek között Brandi Carlile) helyére. A zenekar már vele adta ki 1998-ban a Happy Pills című lemezét, itt játszott Krusen először együtt Bardi Martin basszusgitárossal, a Candlebox alapítótagjával, akivel aztán a Big Game Hunterst összehozták.

Bardi Martin, aki vezetékneve ellenére sehogyan sem rokona a Candlebox-frontember Kevin Martinnak, 1969. június 19-én született Olympiában, Washingtonban, de már Seattle-ben nőtt fel. Kilencévesen kezdett gitározni és basszusgitározni, gyerekként hatalmas Kiss-rajongó volt. A Candleboxból a harmadik lemez után szállt ki, hogy főiskolai tanulmányokba kezdjen. Bardi jelenleg jól menő ügyvéd, Kevinékkel a mai napig is jó kapcsolatot ápol: a zenekar 2021-es, seattle-i akusztikus koncertjét megörökítő Live at The Neptune Theatre lemezén később is hallhattuk az eredeti felállás tagjaként.

Hogy pontosan mi történ Bardi Martinnal a Big Game Hunters-vonatkozásában, azt nem tudni, de az új Big Game Hunters felvételen már nem ő, hanem Adam Kury, Krusen régi harcostársa, a Candlebox második és harmadik érájának basszusgitárosa játszik.

A Big Game Hunters harmadik tagja, az alaszkai származású, szicíliai, ír és amerikai őslakos felmenőkkel rendelkező énekes-gitáros, Gino D’Cafango színész. Pályafutását a Magyarországon is népszerű Miért éppen Alaszka? (Northern Exposure) című sorozatban kezdte, ahol három évadon keresztül láthattuk őt. Legutóbb olyan alkotásokban szerepelt, mint Martin Scorsese The Irishman (2019) és Todd Phillips Joker (2019) című filmje.

A Big Game Hunters mostani felállása tehát Gino D’Cafango énekes-gitáros, Dave Krusen dobos, Adam Kury basszusgitáros.

A baráti társaság eddigi egyetlen albuma, a More Lonesome Than It Looks, 2018-ban jelent meg saját kiadásban. Azóta csupán egy új dalukat hozták ki a rutinos zenészek, az akusztikus hangszerelésű, hangulatos Tumblin’ Downt, 2020-ban.

Az idén karácsonykor bemutatott Dream Girl tehát igazi különlegesség. Az amerikai alternatív rockos dal szövegét Gino D’Cafango, a zenéjét az énekes-gitáros és Dave Krusen írta.

__

Bővebben