GRUNGERY

Seattle-Budapest Grunge Magazin | Alapítva: 2015-ben | Alapító: Pintér Miklós

EiLEMA – Morning Light – Új koncertklip a budapesti rhythm’n’grunge bandától!

A tavalyi év egyik legjobb hazai albuma az EiLEMA Attracted to Light című kiadványa volt. A Mother és a Worm Inside után most egy újabb videóval jelentkezett a budapesti rhythm’n’grunge csapat.

„Igazából azért, mert nagyon szeretjük” – válaszolta a „miért pont erre a Morning Lightra esett a csapat választása” kérdésre Gyurácz Németh Iván, az EiLEMA frontembere.

A koncertklip felvételei a zenekar viccesen csak kétállomásos tavaszi turnéjánaknak nevezett második buliján, a budapesti Szimpla Kertben készültek. A különböző, pandémiás helyzet okozta anomáliáknak köszönhetően ez volt az EiLEMA harmadik lemezbemutató koncertje. „Vannak, akiknek búcsúkoncertből van több, nekünk lemezbemutatóból” – mondja Iván.

Az önirónikus promószöveggel – „Korai kezdés (20 óra), így még a velünk egykorúak is el tudnak jönni. Ami biztosan nem lesz: előzenekar, belépő, ABBA-slágerek” – felvezetett bulin a saját számok mellett olyan feldolgozások is felcsendültek, mint az Alice in Chains Would?, a Stone Temple Pilots Crackerman és az Ugly Kid Joe Milkman’s Son című dalai. A koncertről HammerWorld magazin májusi számában egy bővebb beszámoló olvasható Uzseka Norbert tollából.

A Morning Light videója Göndör Dániel munkája, a keverés pedig Gődér Csabát dicséri.

Fotó: Uzseka Norbert (UNFoto)

__

Korábbi EiLEMA klipek az Attracted to Light lemezről:

Mother (premier a Grungery-n, itt):

The Worm Inside (premier a Grungery-n, itt):

__
Bővebben