GRUNGERY

Seattle-Budapest Grunge Magazin | Alapítva: 2015-ben | Alapító: Pintér Miklós

EiLEMA: The Worm Inside – Dal- és klippremier a Grungery-n!

Hamarosan érkezik az első EiLEMA-album, a lemez felvezetéséhez pedig a Worm Inside című dallal, és az ahhoz készült klippel jelentkezett a budapesti zenekar. Dal- és klippremier a Grungery-n!

The Worm Inside

Tavaly augusztusban itt, a Grungery-n debütált az EiLEMA Mother című dalának klipje és bizony nem csak a dal, hanem a forgatott anyag is meglehetősen erősre sikeredett.

A magát csak rhythm ‘n’ grunge-ként definiáló zenekar első EP-je, a három felvételt tartalmazó Take Wing 2019 novemberének végétől volt elérhető a digitális platformokon, a bemutatkozó LP-re viszont egészen idén nyárig várni kell(ett).

„A Worm Inside című dalunk az első előzetes a nemsokára megjelenő EiLEMA nagylemezhez. Bár a videó fekete-fehérnek tűnik, valójában tisztán fehér, fekete alig van benne, inkább csak árnyalatok. Valahogy így gondolkodunk mi is a világról, már nem hiszünk ‘izmusokban’, leegyszerűsített dolgokban, csakis a konkrét életutak és élethelyzetek izgatnak minket. És ezekből igyekszünk nem levonni mindenféle didaktikus tanulságot, csak szimplán odatesszük, hogy szerintünk ilyen a világ, így élnek, ezzel küzdenek egyes emberek” – mesélte Gyurácz Németh Iván, az EiLEMA frontembere.

Az első lemezről

A lemez dalainak felvételeit a zenekar Botlik Matyival készítette a megújult Grenma Stúdióban, a keverést pedig Sohajda Péter végezte az egerszalóki Standing Wavesben.

„A hangzás sokkal élőbb lett, mint eddig, imádjuk! A klipről pedig azt kell tudni, hogy ez most kicsit visszafogottabb, minimalistább lyrics-videó és – szintén szokás szerint – az EiLEMA arculatáért felelős Jakab Péter jegyzi, a kamerát pedig ismét Kósa Peti kezelte” – mondta el a frontember.

És hogy mikor jön a várhatóan tíz dalt tartalmazó első EiLMEA lemez?

„Egyelőre csak annyit árulhatok el, hogy a keverés legvégén tartunk, szóval már csak iszunk egy kávét és kitoljuk a fényre! A lemezcím véletlenül kiszivárgott, ki is rúgtuk a PR-osunkat, de aztán visszavettük, mert nem tudnánk nélküle fellépni – aki megtalálja a világhálón, kap ajándék matricát” – nevetett az énekes.

Koncert és dalpremier

A zenekar végre élőben is látható lesz június 25-én, az Analog Music Hall teraszán, nagyjából a „Watch My Dying – Cadaveres meccs” szünetében. Az EiLEMA bulija ingyenes lesz!

Addig is itt a kiváló Worm Inside videója!

(A baromi feelinges, emlékezetes Slash/Mike McCready-stílusú gitárszólóra pedig külön is felhívjuk a figyelmet!)

___

EiLEMA a közösségi médiában:

EiLEMA YouTube itt!

EiLEMA Facebook itt!

EiLEMA Bandcamp itt!

EiLEMA Instagram itt!

EiLEMA Spotify itt!

Bővebben