GRUNGERY

Seattle-Budapest Grunge Magazin | Alapítva: 2015-ben | Alapító: Pintér Miklós

Slowmesh: Liquid Love – Dalpremier a Grungery-n!

Új dallal jelentkezett a new stoner és grunge hatásokat ötvöző, budapesti Slowmesh! A Liquid Love című felvételt Beau Hill, a világhírű amerikai producer keverte és masterelte. Hill korábban olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Alice Cooper, a Europe, a Ratt vagy a Warrant. Cikkünkben Szabó Dávid, a Slowmesh frontembere meséli el az egymásra találás és a közös munka történetét. Dalpremier a Grungery-n!

 Slowmesh (Fotó: Salim Mahboubi/Artlasso)

Levél Beau Hilltől

A Slowmesh bemutatkozó albuma, a Something New, 2017. május 6-án jelent meg. A kiadványhoz három videóklipet – MasterpieceTennessee Shootout, Something New – is készített a zenekar, a lemezanyagot pedig mindenfelé szétküldözgették a világban. Az LP nem csak Magyarországon aratott sikert, hanem külföldön is: számos angol, német és amerikai webzine-ben jelentek meg pozitív hangvételű lemezkritikák. Ekkor érkezett meg Beau Hill levele is.

„Miután szépen lecsendesedett a hype, és már mi sem számítottunk semmire, egyszer csak érkezett egy levél egy bizonyos Beau Hill úrtól, az Egyesült Államokból. Azt mondja, tetszik neki a zenénk és szívesen dolgozna velünk. ‘Ez tök király haver, de pont most adtuk ki a tizenegy számos nagylemezünket. Most egy időre kiadtuk magunkból, ami bennünk volt’ – gondoltuk magunkban. Ugyanakkor azt is éreztük, hogy egy ilyen ziccert kár lenne kihagyni. Ráadásul ő talált meg minket, nem mi kilincseltünk nála. És hát mégiscsak ő volt a producere a Warrant Cherry Pie-jának” – meséli nevetve Szabó Dávid, a Slowmesh énekes.

A zenekar és Hill elkezdett levelezni. A Slowmesh-nek szerencséje volt, mert a producer éppen egy hosszabb utazás előtt állt, emiatt ő sem úgy gondolta, hogy azonnal el is kezdik majd a munkát.

„Nagyjából le tudtuk szűrni, hogy a dolog hátterében az áll, hogy ő már nagyon sokat kapott a zenei szakmától, és valahogy apránként most szeretné visszaadni mindazt a jót, ami vele történt. Olyan bandákkal akar kooperálni, akikben lát valami fantáziát. Legnagyobb örömünkre mi is bekerültünk a látókörébe. Azért az nagyon nagy dolog, hogy egy ilyen szakember kezd el velünk foglalkozni” – teszi hozzá Dávid.

Amikor Beau Hill járt hasonló cipőben, az 1980-ban megalakult Spider nevű zenekarának kezdő lépéseit az a Bruce Fairbairn felügyelte, aki akkor már maga mögött tudhatta a Bon Jovi – Slippery When Wet lemezét, és később az AC/DC Razor’s Edge-ét, az Aerosmith Get A Gripjét és az INXS – Elegantly Wastedjét is producelte.

„Szóval elkezdtünk Beau-val levelezni. Először – az ő javaslatára – a debüt albumunkról választottunk ki két dalt, és annak a sávjait küldtük ki hozzá. Így el tudott indulni a közös munka, és mi is nyertünk egy kis időt, de a megállapodásunk arról is szólt, hogy egy eddig még meg nem jelent, vadiúj számot is küldünk majd neki. Véletlenül a sors úgy hozta, hogy Süle Tomi, a gitárosunk, egy stresszes munkanap után az aznap felgyülemlett feszültséget úgy adta ki magából, hogy írt egy dalt. Az új szám a Liquid Love címet kapta, és annyira megtetszett mindenkinek a zenekarban, hogy kapásból eldöntöttük, ez megy ki az Egyesült Államokba” – meséli az énekes.

Slowmesh: Liquid Love – Dalpremier

A Slowmesh tehát stúdióba vonult: a felvételek az egerszalóki Standing Wavesben készültek, ahol a zenekar első lemezének munkálatai is zajlottak. A produceri feladatokat ezúttal is Mihalik Ábel végezte, a stúdióban pedig ismét Sohajda Péter vezetésével dolgoztak.

„Aztán a sávok útra indultak Texasba. Nem sokkal később Beau Hilltől az alábbi munkaközi üzenetet kaptuk: ‘Really great song… lots of fun to work on… Best bh” – zárta le a történetet Szabó Dávid.

A dal azóta elnyerte végleges formáját és itt debütál a Grungery-n!

___

Slowmesh online:

Web
Facebook
Instagram
___

Slowmesh a Grungeryn:

Slowmesh: Masterpiece – Dal- és klippremier a Grungeryn!
Beast Mode-ba kapcsolva – Slowmesh: Something New (2017)
Slowmesh: Tennessee Shootout – Klippremier a Grungeryn!
Slowmesh: Something New – Klippremier a Grungeryn!

Bővebben