GRUNGERY

Seattle-Budapest Grunge Magazin | Alapítva: 2015-ben | Alapító: Pintér Miklós

Európába jön nyáron a Pearl Jam!

A Pearl Jam közösségi média aktivitásai, két ibériai fesztiválos bejelentése és a Ten Club tagoknak kiküldött hírlevele alapján biztosra vehető, hogy a zenekar 2024 nyarán újra Európába látogat.

A Pearl Jam a mai napon az érintett helyszínekkel közösen jelentette be, hogy 2024. július 11-én madridi Mad Cool fesztiválon, július 13-án pedig a portugáliai NOS Alive fesztiválon lép majd fel. Az Ibériai-félsziget általában az utolsó helyszín szokott lenni az európai kiruccanásokon, így a zenekar felbukkanása minden bizonnyal július 11-e előtt várható a kontinens többi részén.

Mivel Eddie Vedder hangszálproblémái miatt tavaly többek között a bécsi és a prágai koncert is elmaradt, van esély ezek pótlására.

Mint ismeretes, 2022. július 17-én a párizsi Lollapalooza fesztiválon lépett fel a zenekar, a franciaországi erdőtüzek, a por és a hő miatt Veddder hangszálai a koncert során megsérültek, ami a július 20-ra tervezett bécsi, majd a prágai és az első amszterdami buli lemondásához vezetett.

A Pearl Jam tegnapi hírlevelében jelezte, hogy mindenki ellenőrizze a Ten Club tagságának frissességét, a szokásos, „nem akarjuk, hogy bármiről is lemaradj” üzenettel, a koncertjegyek 10C elővásárlási lehetőségére célozva.

Magyar helyszínekről egyelőre nincs információ, a szóba jöhető helyszínek a szokásosak, a Papp László Budapest Sportaréna, a Sziget, vagy esetleg az MVM Dome.

Eddie Vedderék az 1996. november 17-én rendezett első budapesti koncertjük után huszonhat évvel később, 2022. július 12-én léptek fel újra hazánkban (a koncertről „Egy jól szervezett osztálytalálkozó” címmel itt írtunk).

Az elkövetkezendő napokban, hetekben újabb bejelentésekre lehet számítani, addig is itt van két különleges, Pearl Jam-vonatkozású olvasnivaló a Seattle Supersonicsról, valamint Mookie Blaylock és a zenekar kapcsolatáról!

__

Bővebben