GRUNGERY

Seattle-Budapest Grunge Magazin | Alapítva: 2015-ben | Alapító: Pintér Miklós

Fish!: Zárójel – Új klip ma, lemezbemutató koncert csütörtökön

Ma debütált a Fish! nagyszerűen sikerült új lemezének ötödik klipje, amit a csapat a Zárójel című dalra készített. A zenekar július 1-jén, csütörtökön, a Barba Negra szabadtéri rendezvényhelyszínén (korábban Barba Negra Track) mutatja be a Pozitívot.

Két hónapja jelent meg Pozitív című aktuális Fish! nagylemez és a zenekar ígéretéhez híven folyamatosan szállítja hozzá a videókat. A pandémia alatt íródott albumhoz számos klip készült, a nirvanás címadóé például itt debütált a Grungery-n, de azóta a Vészhelyzet, a Jó vagy így és a Jöhet a tánc is kapott már videós támogatást.

A legújabb kisfilm a Zárójel című dalhoz készült, Császár Róbert/Tri-Angle munkája.

Nyilván nekem is megvan a véleményem. Azért nem politizálunk direktben, mert nem szeretnénk, hogy ugyanaz a megmondás legyen, mint ami Amerikában van. Itthon sikerült elérni, hogy a két szélsőségre osszák meg a társadalmat. Mindegy mit mondasz, a másik oldal be fog szorítani. Ez egy nagyon veszélyes terep. Előadóként az a dolgunk, hogy felnyissuk a szemeket és ha már van lehetőségünk beszélgetni az emberekkel, akkor erről beszéljünk. Nem a mi nézeteinket akarjuk átadni, hanem abban segíteni, hogy tudjanak dönteni. Az baromi rossz, hogy csak két dolog közül választhatnak” – magyarázta a márciusi HammerWorld magazinban Kovács Krisztián, a Fish! énekes/gitárosa.

A dal szövege egy Fish!-féle állásfoglalás oldalakról, nem létező közepekről szól.

„A zenekaron belül mindenki valahova középre szeretne tartozni, de ez a közép jelenleg nem létezik. Innentől kezdve mi kisebbségben vagyunk a gondolatainkkal. Az új dalok többsége arról szól, hogy nincs jelenleg helyünk ebben a felállásban. Nem feladatunk, de ha már én, a zenekar frontembereként ezt gondolom, akkor az a hiteles és az adekvát, hogy átadjam ezeket a gondolatokat a szövegekben” – mondta el az énekes/gitáros.

Az ország egyik legjobb koncertzenekara élőben is teszteli az új számokat a csütörtök esti budapesti, szabadtéri lemezbemutatón a Barba Negra (Trackben) – esemény link itt

„Zárójelben jegyezzük meg, hogy a koncert vendégei az új dallal jelentkező USEME és a friss lemezes indierock Abigél lesznek. A helyszínen CD, póló és minden is lesz, gyertek, ideje újratölteni az elemeket” – mondja a frontember, akivel május közepén a Grugnery hasábjain is beszélgettünk.

Elővételes jegyek itt kaphatók!

Buli előtt pedig hallgasd végig a lemezt itt, és/vagy nézd meg az eddigi klipeket itt!

__

Bővebben